hits

Takk, værsågod og et lite tips til deg, Karsten

Deler av dette innlegget har vært publisert før, men etter Idrettsgallaen i går kveld føler jeg at det passer å dra det opp igjen. Prestasjonen er like stor enda.

Det er litt rart å sette seg ned og skrive om idrett og en person jeg ikke vet noe om. I dag må jeg det likevel.

Først av alt har jeg en innrømmelse og en unnskyldning å komme med. For jeg følger absolutt ikke med på friidrett. Og Karsten Warholm var et totalt ukjent navn for meg før jeg så ham på sportsnyhetene for noen få dager siden, etter han hadde tatt seg til finalen i 400 meter hekk.

Unnskyld, Karsten!

Selv om jeg som sagt ikke følger med på friidrett, skjønte jeg at å ta seg til finalen var en stor prestasjon. Og jeg tenkte med meg selv at den finalen må jeg se. Spesielt etter at jeg hørte dialekten din. For du er jo sunnmøring, Karsten. Og det er jeg også. Du vet nok hvordan det er, vi sunnmøringer er jo et helt eget, lite folkeslag. Og vi sunnmøringer må jo støtte hverandre!

Så i går kveld satte jeg meg ned for å se deg løpe. Og jeg så deg løpe i nøyaktig 48,35 sekunder. Og her må jeg unnskylde igjen, Karsten. For jeg hadde ingen tro på at du faktisk skulle vinne. Men jeg vet som sagt ingenting om friidrett og hekkeløp. Jeg vet ikke hvem som er favoritt eller underdog. Jeg satt der og så deg løpe i under et minutt. Jeg så deg lede. Og jeg regnet med at det skulle komme noen bakfra og ta over ledelsen på oppløpet. I disse små sekundene rakk jeg å tenke disse tankene, og mot slutten at det kanskje kunne holde til medalje. Før jeg etter siste hekk mumlet for meg selv: "han vinner jo..!"

For jammen krysset du mållinjen først, Karsten! Og det som skjedde etterpå var egentlig et vel så stort høydepunkt. For det så ut som du var like overrasket som meg. Reaksjonen din var virkelig priceless. Dette bildet oppsummerer alt, og sier mer enn tusen ord.

Foto: Tim Ireland/AP

Jeg liker å ta bilder, og misunner fotografen som tok dette. For om ikke dette er årets blinkskudd, så vet ikke jeg. Ansiktet ditt ser omtrent ut som mitt har gjort de to gangene AaFK har vunnet cupfinalen. Vantro, sjokk, overraskelse og etterhvert pur glede. Du som er fra Ulsteinvik kjente kanskje på noe av det samme da Hødd vant, Karsten?

Og han i bakgrunnen, han ser ut som moldenserne, bergenserne og tromsøværingene gjorde i henholdsvis 2009, 2011 og 2012. Jeg vet ikke, men det var muligens han bak der som var favoritten..?

Jeg tror kanskje det var mange som meg i går, Karsten. Mange som knapt hadde hørt om deg. Mange som likevel satte seg ned for å følge med på deg. Mange som kanskje ante konturene av noe stort. Som håpte men ikke helt trodde. Og som ble like overrasket og imponert som meg.

Jeg kan navnet ditt nå, Karsten Warholm! Og det idrettsøyeblikket du ga meg i går kommer jeg til å huske. Det forundrer meg ikke om dette blir årets idrettsprestasjon eller noe i den duren på neste Idrettsgalla. Og bildet over, det burde du printe ut, forstørre, ramme inn og henge på stueveggen!

Fra en sunnmøring til en annen, takk for øyeblikket, Karsten! Og gratulerer som verdensmester - det er stort det!

Nå har det gått noen måneder, og i går var det altså tid for nevnte Idrettsgalla. Og det viser seg at jeg muligens er synsk..

For i går vant du igjen, Karsten. Ikke årets idrettsøyeblikk, for det ble det visst ikke delt ut pris for. Men hadde det blitt det, så hadde du helt sikkert vunnet der også! For du vant det meste; årets mannlige utøver, utøvernes pris og folket stemte deg frem som årets navn. Treneren din vant også. Og spør du meg så skulle du vel også ha vunnet årets gjennombrudd, men det er jo greit å dele på godene. En ting er sikkert, du er ikke ukjent lenger. Årets navn sier vel det meste, ingen glemmer Karsten Warholm med det første. Ikke jeg heller. Og hadde jeg glemt det er jeg helt sikker på at familien på Sunnmøre på et eller annet tidspunkt hadde minnet meg på det, for de snakker om deg som om de kjenner deg. Og nå har eldstemann i huset begynt med friidrett. Av alle ting. Tenk det! Han håper alltid at du skal dukke opp når han er på trening, for han har hørt rykter om at du er observert i samme treningshall som han er i hver uke. Det hadde vært stas!

Nå virker jeg som en skikkelig stalker, Karsten. Men jeg er ikke det altså. Jeg er ikke en gammel kjerring som løper etter unge idrettsgutter. Jeg er bare en gammel kjerring som ble veldig imponert den gangen i august. Også er jeg som nevnt tidligere sunnmøring. Og du er liksom litt allemannseie blant sunnmøringer du nå. Det er bare sånn det er. En for alle og alle for en. Vi blir jo så stolte når en annen sunnmøring gjør det bra. Og det håper jeg at du fortsetter å gjøre, Karsten!

Nå vet vi jo litt mer om deg også. Eller, egentlig ikke. Men måten du fremstår på gjør en sunnmøring enda mer stolt. Jeg kan selvfølgelig ta helt feil, men du fremstår som veldig sympatisk og jordnær. Med humor (selv om den hattrick-spøken var litt blaut) og selvironi. Fortsett sånn!

Jeg har bare et lite tips. Og dette er på ingen måte kritikk, for jeg syntes du var kjempeflink i går. Hvis jeg mer eller mindre uforberedt skulle opp på en scene og snakke til en fullsatt sal og store deler av det norske folk hadde jeg sannsynligvis frosset helt. Jeg hadde vært stiv som en stokk. Og om jeg i det hele tatt hadde kommet meg opp på nevnte scene så hadde jeg ikke fått ut et eneste ord. Du snakket  mye og bra. Det ble bare litt for mye "ummmm". Eller var det "emmmm" eller "ømmmm". Det er mulig at dette er et sunnmørsfenomen. Jeg gjør alltid det samme når jeg blir nervøs. Da jeg skulle på God morgen Norge måtte jeg fokusere hardt for å ikke gjøre dette. Om jeg klarte å unngå det vet jeg faktisk ikke. Jeg har i alle fall full forståelse for at du måtte lete litt etter ordene. Bare tenk litt over det neste gang, Karsten. 

Nok en gang takk for idrettsøyeblikket i fjor, jeg kårer det definitivt til årets idrettsøyeblikk. Værsågod for folkets pris (jeg stemte ikke, men om jeg hadde gjort det så hadde min stemme gått til deg), både den og de andre prisene var veldig fortjente! Og lykke til i årets sesong! Jeg heier på deg!

#idrett #idrettsåret #idrettsprestasjoner #idrettsgalla #friidrett #hekkeløp #warholm

2 kommentarer

Helena Westergren

08.01.2018 kl.04:22

veldig bra skrevet :)

Fotokjerring

08.01.2018 kl.07:26

Helena Westergren: Tusen takk!

Skriv en ny kommentar

Fotokjerring

Fotokjerring

41, Asker

Mamma til tre, hobbyskribent og amatørfotograf. Skriver ærlig om det som opptar meg, som hverdagsliv, meninger, tanker, følelser, reiser og mye mer. Noen ganger med humor, andre ganger alvor. Kontakt: fotokjerring@gmail.com

Blogglisten

Kategorier

Arkiv