hits

Disse to

Jeg våkner før vekkerklokken ringer av minstemanns trillende latter fra rommet til storebror. Jeg ligger og hører dem småprate, den omsorgsfulle stemmen til storebror og tilliten i stemmen til lillebror. Den gjensidige kjærligheten. Mammahjertet blir til pudding. Så lister de seg stille ned, de to. Eldstemann og minstemann. Den store hjelper den lille med å kle på seg. Når jeg etterhvert kommer ned sitter de side om side med hver sin brødskive og ser på Disney Channel, klare for skole og barnehage. Tenk å ha en sånn start på dagen!

Selvfølgelig skjer ikke dette hver dag, men dette er altså en helt sann episode. En mammahjertet lever lenge på. For til tross for 8 års aldersforskjell har de to guttene våre et helt spesielt bånd. 11-åringen og 3-åringen. Den store forguder den lille, og er til gjengjeld lillebrorens store helt. Han er heldig, minstemann, som har en sånn storebror. En som er så tålmodig og snill. Det skal selvfølgelig nevnes at han også har en storesøster som er veldig flink og omsorgsfull, men det er noe spesielt med disse gutta. De er bestevenner. Nesten litt tvillinger med 8 års mellomrom. De er så like på så mange måter. Til og med termindatoen deres var lik, den eneste forskjellen var årstallet.

Og mens storebror og mellomsøster som bare har 16 måneder mellom seg kan krangle så busta fyker, er altså tålmodighetsnivået langt høyere når det gjelder lillebror. Sånn har det vært helt siden minsten ble født. Så klart er han irriterende av og til. Og når storebror stikker ut med kompiser sitter lillebror som oftest slukøret igjen. Men her hjemme tilbringer de mye tid sammen disse to gutta. Nå om dagen deler de til og med midlertidig rom. Mange 11-åringer hadde nok mislikt dette stort. Og selv om det bare er ytterst midlertidig har jeg innimellom dårlig samvittighet for at lillemann invaderer storebrorens rom. Jeg forsikrer eldstemann om at straks lillebrors rom er ferdigstilt, skal han igjen få regjere rommet sitt alene. Men nei, det vil han ikke! Det er så koselig å ha lillebror der. Om kvelden drar han sengen hans helt inntil sin. Og sånn ligger de, den lille og den store. Brødrene og bestevennene.

Tenk for en lykke å ha en sånn storebror. For en trygghet for den lille. Og for en glede det er for mammahjertet. Et mammahjerte som selv har vokst opp som enebarn og ser hvor verdifulle søsken er. Måtte dette gode forholdet brødrene imellom vare for alltid!

#mammalivet #mammahjertet #brødre #søsken #søskenkjærlighet #hverdagsliv

2 kommentarer

Storebror

16.09.2017 kl.20:37

Stol på det. Jeg og minsten skal være venner for alltid😃

Fotokjerring

16.09.2017 kl.20:37

Storebror: <3

Skriv en ny kommentar

Fotokjerring

Fotokjerring

41, Asker

Mamma til tre, hobbyskribent og amatørfotograf. Skriver ærlig om det som opptar meg, som hverdagsliv, meninger, tanker, følelser, reiser og mye mer. Noen ganger med humor, andre ganger alvor. Kontakt: fotokjerring@gmail.com

Blogglisten

Kategorier

Arkiv