Tilbake på Ullevål

Tidsreisen nærmer seg veldig nåtid, men først skal vi en liten svipp tilbake til slutten av april og nok en liten “milepæl”. Jeg trodde ikke jeg skulle komme så langt som dette, men nå er jeg faktisk tilbake på Ullevål sykehus.

Plutselig var jeg inne i systemet og tilbake i de velkjente gangene hos svangerskapspoliklinikken på Ullevål. Trodde virkelig ikke jeg noen gang skulle tilbake hit. Sitte inne på CTG-rommet og måle blodtrykk mens jeg hører på de koselige lydene av små hjerter og spark fra dem som ligger på registrering. Være tilbake på kjente undersøkelsesrom. Til og med treffe leger som jeg har vært hos tidligere. Her er jeg erfaren pasient. Det er over 13 år siden jeg kom hit for første gang. Og det har ikke vært få besøk etter det, spesielt i svangerskapene med gutta.

Blodtrykket mitt er fokus denne første gangen, men vi får likevel en liten sniktitt inn i magen. Veldig kjapp, siden ordinær ultralyd likevel bare er en uke unna. Men lenge nok til at hun gir oss en ganske god indikasjon på kjønn. Jeg gleder meg til bekreftelse ved neste besøk på Ullevål.

Alt ser fint ut fra det legen kan se, men jeg blir likevel litt paranoid av lite bevegelse. Jeg kjenner ikke mye. Litt dulting innimellom er det, nå nesten daglig. Men det er fortsatt veldig svakt. Jeg vet at det sannsynligvis er på grunn av den dumme morkaken som har plassert seg foran som en demper, men jeg blir likevel redd. Nå har jeg kommet lenger enn alle vi har mistet. Jeg runder aldeles straks 18 uker. Gulroten, den ordinære ultralyden, er noen dager unna. Flere vet hva som er på gang. Vi vet mest sannsynlig hvem som gjemmer seg der inne. Og jeg klarer endelig å tenke litt fremover. Det kan ikke gå galt nå!

Follow my blog with Bloglovin

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg