Nøkkelen til bloggsuksess

Nå har jeg blogget i halvannet år uten å se snurten av penger og berømmelse. Joda, jeg fikk mine ti minutter på live morgen-TV, men Bloggerne har av en eller annen grunn ikke kontaktet meg enda. Heldigvis er det fortsatt håp. For etter litt desperat research har jeg nemlig endelig skjønt hva jeg gjør feil, og ikke minst hva jeg burde gjøre!

Punkt 1: Smil

Først og fremst; vanlig smiling er ut. Nå er det gapesmilet som gjelder. Og selvfølgelig retusjering og filter, i alle fall på dårlige dager. Jeg har en del av dem, så heretter blir det altså filter på det meste.

Punkt 2: Et ord..

Restylane! Enhver blogger med respekt for seg selv og litt for mye penger i lommeboka fyller litt (eller mye) på leppene i ny og ne. Har du ikke blitt rik på blogging enda? Fake it till you make it!

Punkt 3: Sunn livsstil

Bloggere har mye overskudd, energi og ikke minst tid til å trene. Minst en gang om dagen, gjerne flere. Treningsøktene skal helst gjennomføres med et stort gapesmil, plettfri sminke og uten svette. Jeg jobber hardt med å perfeksjonere dette. Akkurat nå i tiden før jul konsentrerer jeg meg om å trene biceps..

..og bruker pepperkaker som vekt.

Punkt 4: Kosthold

Det er ytterst viktig med et godt kosthold. Og enda viktigere å dokumentere det. Spis gjerne både lunsj og middag ute flere ganger i uka. Og uansett; ta alltid bilde av maten før du hiver innpå!

Sånn flaks at jeg fikk lyst på speilegg til lunsj akkurat i dag. Og nei, dette er ikke tre speilegg, siden det kun er to brødskiver under.

Punkt 5: Vær alltid tidlig ute

Eller, om du skal på et eller annet kult event er det muligens greit å være litt sånn fashionably late. Men høytider, ferier og årstider bør forberedes i god tid. Ta gjerne sommerferien i mars. Og jula bør være på plass lenge før advent. Her har jeg virkelig tatt grep i år. Selv om både mannen og jeg føler det er litt for tidlig, så har julen kommet snikende denne uka. Det florerer jo med julepynt både på blogger og Instagram, og da jeg gikk forbi et hus i nabolaget fullt utstyrt med lys i hagen og stjerner i vinduene var det gjort. Lett påvirkelig, sa du?

Men det er jo så koooselig! Og dessuten så kjenner jeg at det gjør godt med litt tidlig førjulskos etter en vond høst. Balsam for sjelen rett og slett. Her tar man de gledene man kan få!

Med utelys, julegardiner, stjerner i vinduene og små juletrær litt her og der står prosjekt juletre for tur. Det er jo tross alt advent på ordentlig i morgen, og de fleste toppbloggerne har allerede et perfekt pyntet plastikktre i stua. Vårt eksklusive tre fra Rusta står fortsatt i esken sin. Skjerpings altså!

Punkt 6: DIY (do it yourself altså)

Ha alltid et sånt DIY-prosjekt på gang. Vis hvor driftig og kreativ du er. Og smil mens du gjør det!

Pakke 72 kalendergaver? Det går som en lek!

Vis for all del ikke hva du egentlig føler!

Oops! Skrekkeksempel på en generaltabbe der altså, til og med uten filter!

Punkt 7: Detaljer

Vis gjerne frem fine og ryddige interiørbilder fra det flotte huset ditt.

Se, jeg har redd opp sengen i dag!

Og husk at ingen ser det som er utenfor kameravinkelen. Veldig fint det der!

Punkt 8: Reproduksjon

Graviditet og barn genererer lesere. Skvis ut så mange du klarer. Vær gjerne nesten konstant gravid. Vips, så er du bloggkjendis, får masse reklameinntekter og spons i øst og vest. Får du ekstra mange barn får du kanskje til og med din egen TV-serie på TLC.

Graviditet selger! Teller foodbabyer mon tro?

Punkt 9: Eksponering av avkom

Er du så heldig at du har fått noen søte små, så melk dem for alt de er verdt. Eksponer, eksponer, eksponer! Dokumenter alt de gjør. Alt de sier. Kle dem i designerklær og del masse bilder! Om du ikke har barn, kan muligens en bitteliten hund eller to gjøre litt av den samme nytten.

Det er nok her jeg kommer til kort. Den eksponeringen sitter litt langt inne.

Punkt 10: Drama

Et alternativ til eksponering av barn, er selvfølgelig eksponering av absolutt alle livets opp- og nedturer. Kanskje aller helst nedturene. Av- og på-forhold, kjærestedrama, kjærlighetssorg, økonomiske problemer. Rett og slett alt som får lesere til å følge med. Ikke nødvendigvis fordi det du skriver er så bra, men fordi det er som å se en togulykke skje i slow motion.

Punkt 11: Fotograf

Finn deg selvfølgelig en mann som har all verdens tid til å fly rundt og ta bilder av deg hvor enn du går og hva enn du gjør. Gjør ham gjerne til medarbeider, til og med medeier, av bloggen din.

Her er det så mange fails at det gjør vondt. Dårlig selfie, uten filter og ikledd bestefar-T-skjorte!?! Selfie-mamma trenger hjelp!

Jeg må visst ut og skaffe meg en sånn fotografmann. Følg med, for i og med jeg allerede er gift vil dette garantert havne under punkt 10.. Draaaaama!

Punkt 12: Forfatter

Du er virkelig ikke til å regne med i bloggverdenen i dag om du ikke har skrevet minst en bok. Bruk gjerne ghostwriter her. Jeg er godt i gang med min, se etter den hos alle landets bokhandlere akkurat i tide til neste års juleshopping!

Det skrives så tastaturknappene fyker veggimellom.

Denne tell-all-boken kan du rett og slett ikke gå glipp av!

Punkt 13: If all else fails..

Fortsett å gapesmile (gjerne lettkledd og i senga) og bruk..

CLICKBAITS!

Han slo meg!!!

– I Ludo..

Nå blir det familieforøkelse!

– Hybelkaninene flytter inn!

Jeg slutter!!

– Å slanke meg..

Mulighetene er endeløse! Kun fantasien setter grenser.

Vi ses på VIXEN Influencer Awards da dere! Pass på å nominere meg i alle klasser, jeg er tross alt som poteten. Kan brukes til alt!

Og mens jeg venter på nominasjon og invitasjon øver jeg litt på gapesmilet mitt og starter jakten på en trang, minimal og/eller gjennomsiktig kjole. Dette blir bra!

8 kommentarer

Siste innlegg