Lykke

Hverdagen kan være tung. Innimellom trist og grå. Noen ganger stressende. Overveldende. Noen ganger er man så sliten, så sliten. Man vet ikke hvordan man skal orke å starte dagen, komme seg gjennom alle plikter. Hvordan man skal ha overskudd til barna. Dem som man helst vil gjøre alt for. Selv om overskuddet mangler skal to store følges opp med lekser og aktiviteter. De blir mer og mer uavhengige, men trenger (heldigvis) fortsatt mamma og pappa. Minstemann er ikke like uavhengig. Han krever mer. Mer hjelp, mer oppmerksomhet, mer lek. Var vi gærne som fikk ham så “sent” i livet? Vi er ikke unge foreldre mer. Men så etterlengtet som han var! Planen var tross alt at han skulle komme til verden flere år før han gjorde. Som vi ventet på akkurat ham!

Og når små armer holder hardt rundt halsen din, så er man plutselig verken sliten eller trist mer. Overskuddet kommer tilbake. Man føler seg nesten yngre igjen. For man har en liten lykkepille. En lykkepille med myke kinn. Full av energi og godt humør. Full av påfunn. Og man kjenner hvor heldig man er. For en lykke å oppleve denne tiden på nytt. Å få være småbarnsforeldre igjen.

Jeg føler meg så heldig når du våkner om morgenen og umiddelbart roper på meg. Når jeg kommer opp og du gjemmer deg under dyna. Når du titter frem med et stort smil. Når du sitter på fanget mitt og våkner til en ny dag full av opplevelser. Jeg føler meg heldig når jeg følger deg til barnehagen. En liten, varm hånd i min. Små føtter som prøver å holde følge med mine. Og enda heldigere når jeg kommer og henter deg igjen. Når jeg ser ansiktet ditt lyse opp, når du løper mot meg og roper “mamma”. Jeg føler meg heldig når vi stopper på lekeplassen eller fotballbanen sammen, når jeg ser fryden i øynene dine. Jeg liker ikke vinteren, men når jeg ser gleden din over vinterens første snøfall blir jeg som barn igjen selv. Jeg morer meg i snøhaugene med deg. Jeg føler meg heldig når jeg sitter på gulvet med deg, lekende med biler eller puslespill. Jeg føler meg heldig når en sliten, liten gutt sitter tett inntil meg og ser på barne-TV.

Om kvelden ligger jeg ved siden av deg. Jeg hører den rolige pusten din. Jeg ser på det avslappede ansiktet ditt der du ligger med øynene igjen. Helt uskyldig. Jeg legger hånden min på brystet ditt og kjenner den rytmiske pulseringen fra det lille hjertet ditt. Jeg fylles med ro og lykke. Og undring. Over at jeg har skapt deg. Over at du er et menneske i miniatyr, selv om du begynner å bli stor. Over det fine maskineriet som kroppen din er. Du er så fin når du sover. På lading, snart klar for en ny dag full av eventyr.

Jeg er så heldig som får følge med. Som får være din trygghet. Som får oppleve verden på nytt gjennom små barneøyne. Livet som moden småbarnsmammma er slett ikke verst!

 

#hverdagsliv #mammalivet #småbarnsmamma #modenmamma #lykke

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg