Kom mai du skjønne milde..

Yeah right! Om du som meg befinner deg på Østlandet akkurat nå så er det lite skjønt eller mildt over denne maidagen. Ikke gårsdagen heller for den saks skyld. Ja, jeg vet vi bor i Norge og at det er langt mot nord. Men virkelig, snø i mai? Det er ikke uvanlig, sier meteorologene, og det har de vel rett i. Ikke første gang det skjer. Men herregud, så demotiverende. Forrige helg nøt vi sommervarme ute til langt på kveld, i går måtte jeg kjempe vogna gjennom våt snø frem og tilbake til barnehagen, og kom hjem dryppende våt fra topp til tå. Herlig! Slipper de store pollenplagene fra forrige helg om ikke annet.

Nå lengter jeg etter sommeren! Jeg blir rett og slett værsyk av dette. Helt energiløs og tom, nesten deppa. Jeg har aldri likt vinter, er ikke av dem som ble født med ski på bena og som jubler når snøen laver ned. Nei, gi meg sommer, sol og varme. Solstrålene fyller meg med sårt tiltrengt energi etter vinteren, og varmen, alle fargerike blomster som dukker opp, grønt gress og grønne trær fyller kroppen med en barnslig, kriblende glede. Aller best har jeg det ved kysten, i nærheten av vannet. Der finner jeg roen. Å sitte på en strand eller et svaberg en varm sommerdag, finnes det noe bedre?

Mitt ultimate sommerparadis er stranda på det nederste bildet. Den kilometerlange stranda langs øya Galveston i Texas. Hit har jeg jevnlig vendt tilbake gjennom de siste 20 årene. Selv om dette til dels er et turiststed, har jeg aldri opplevd at stranden blir overfylt. Sikkert fordi den strekker seg så langt. Ikke noe problem å finne roen her altså. Og vannet her er en historie for seg selv. Dette er ikke som i Norge der man selv på høysommeren må hutre seg ut i vannet. Ikke som de typiske sydenstedene heller, selv om vannet der som oftest er varmere. I Galveston går man nemlig rett ut i den nærmest kroppstemperert Mexicogulfen, i alle fall på sommeren. Det er helt himmelsk! Det er til dette jeg lengter når vinteren står på som verst her hjemme. Så når jeg i dag kjenner at alt er tungt og trått, og jeg ikke har noe vettugt å komme med,så tror jeg rett og slett jeg bare skal krølle meg sammen på sofaen og drømme meg dit..

 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg